Allikad: EL leppis kokku Vene-sanktsioonide pikendamises 6 kuu võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu piimatooted Vene kaupluses sanktsioonide-eelsel ajal.
Leedu piimatooted Vene kaupluses sanktsioonide-eelsel ajal. Foto: Igor Zarembo / RIA Novosti

Euroopa Liidu liikmesriigid leppisid reedel Brüsselis ühenduse tippkohtumisel kokku pikendada Venemaa vastaseid sanktsioone veel poole aasta võrra, teatasid ELi allikad.

«COREPER leppis kokku sanktsioonide pikendamises Venemaa vastu,» ütles üks allikas AFPle, viidates E-i 28 liikmesriigi suursaadikute ametlikule kohtumisele.

Anonüümseks jääda soovinud allika sõnul jõuab protseduur lõpule esmaspäeval ning ametlik teade edastatakse teisipäeval. Sanktsioonid pikenevad juuli lõpuni.

Otsus kavatseti juba varem sel kuul vastu võtta, kuid mitu liikmesriiki, eriti Itaalia, avaldas kahtlust sanktsioonide pikendamise vajaduses ajal, mil Moskvalt soovitakse toetust Süüria konfliktis.

Itaalial on olnud traditsiooniliselt tihedad sidemed Venemaaga ning Rooma tahtis, et ELi liidrid arutaksid neljapäeval ja reedel peetud Euroopa Ülemkogul seda küsimust. Itaalia peaministri Matteo Renzi püüdlustele vaatamata teemat tippkohtumisel ei käsitletud.

Varem reedel teatas Euroopa Komisjon teisest otsusest, mis ilmselt tekitab pingeid suhetes Moskvaga, pakkudes lühiajalist viisavaba reisimise võimalust Ukraina, Gruusia ja Kosovo kodanikele.

Venemaa enda lootused saavutada viisavabadus EL-iga purunesid seoses Ukraina kriisiga. Brüssel peatas Moskvaga kõik kõnelused sellel teemal eelmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles