Personalijuht: tööle kandideerimisel saab eristuda läbimõeldud motivatsioonikirjaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Moora.
Mari Moora. Foto: Uus Maa

Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht Mari Moora kirjutab arvamusartiklis sellest, millist lisaväärtust annab kandideerimisel hästi läbimõeldud motivatsioonikiri.

On hämmastav, et motivatsioonikirja lisavad oma CV-le vaid vähesed kandidaadid ning seda isegi siis, kui töökuulutuses eraldi palutakse. Miks? Ilmselt on üheks põhjuseks see, et selle kirjutamine võtab aega. Kuid see aeg tuleb leida.

Kirjutades läbimõeldud, kaalutletud ja eristuva motivatsioonikirja, paistate silma paljude sama töökohta soovivate kandidaatide hulgast ja suurendate enda võimalusi järgmisteks edukateks kandideerimisvoorudeks. Sellega näitate enda intelligentsust ja austust ettevõtte vastu. Muide, nö universaalne motivatsioonikiri, mis saadetakse täpselt samal kujul kõikidesse ettevõtetesse ning mille esimeseks tunnuseks on lause «soovin leida tööd Teie ettevõttes mainitud ametikohale», pole lahendus. Motivatsioonikiri peab olema alati unikaalne!

Heas motivatsioonikirjas on alati välja toodud täpne ettevõtte nimi ja positsioon, millele kandideerite. Samuti lisage sinna kogu info, mis just selle ettevõtte jaoks Teie puhul oluline võiks olla.

Motivatsioonikiri on ka hea võimalus tuua välja kõik see, mille jaoks CV-s justkui sobivat kohta ei leia. Näiteks, kandideerides raamatupidajaks, ei ole ülikooliaastatel töötatud aeg ettekandjana tõenäoliselt midagi sellist, mida tööandja võiks erialaseks tugevuseks lugeda. Samas on see tõlgendamise küsimus – teenindajate töö on raske, pikad tööpäevad hommikust õhtuni, palju suhtlust ja erinevaid persoone, kelle kõigiga on vaja leida ühine keel. Sellega hakkamasaamine näitab kandidaadi töökust ja sihikindlust, hea suhtlemisoskus viitab aga sellele, et kandidaadi näol on tegemist meeldiva inimesega. Kõigele sellele on motivatsioonikirjas võimalik tähelepanu juhtida.

Seega – võtke aeg ja pühenduge, uskuge, motivatsioonikiri suurendab võimalust edukaks kandideerimiseks märgatavalt. Seda muidugi juhul, kui kandidaadil on olemas reaalne teadmiste- ja kogemustepagas. Lihtsalt motivatsioonist ka ei piisa, kuna juhtivad ettevõtted otsivad kombinatsiooni mõlemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles