Viasat jätkab kanalite levitamist SESi satelliitidega

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viasati komplekt
Viasati komplekt Foto: ANDRES TEISS/PM/SCANPIX BALTICS

Eestiski teleteenuseid pakkuv Rootsi meediagrupp Viasat pikendas lepingut satelliidioperaatoriga SES ja jätkab umbes 230 kanali edastamist.

Seega jätkab SES kõigi olemasolevate Viasati SD- ja HD-kvaliteedis kanalite transleerimist satelliitide  ASTRA 4A ja SES-5 kaudu positsioonilt 5 kraadi Idas Põhja- ja Baltimaadesse.

«Viasat on olnud pikaajaline partner juba 90ndate  keskpaigast. Lepingupikendus näitab, et  satelliiditeenus mängib olulist rolli TV-levis ning jääb ka pikemas plaanis vaadatuna videoteenuste äris võtmerolli omama,» ütles SESi asepresident Håkan Sjödin.

SESi satelliidipark koosneb rohkem kui 50 geostatsionaarsest satelliidist. Ettevõte pakub satelliidiühendusel põhinevaid kommunikatsiooniteenuseid telejaamadele, sisu- ja internetiteenuse pakkujatele, mobiilside ja fikseeritud võrgu operaatoritele ning äri- ja valitsusorganisatsioonidele üle maailma.

SESil on osalus ka firmas O3b Networks, mis kombineerib satelliidi leviulatuse fiiberoptika kiirusnäitajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles