Kõrvitsapüreesupp on hea vaheldus rasketele jõuluroogadele, mis ei mõju seedimisele kõige paremini.
Kõrvitsapüreesupp jõululauale
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsapüreesupp
Koostisosad
- 1 kg kõrvitsat (puhastatud)
- 1-2 sibulat
- ca 1 l vett
- 3 porgandit
- 2 sl õli
- 1 spl võid
- sool
- pipar
- kaneel
- rosmariin või tüümian
Valmistamine
Koori ja haki sibul ning prae õlis klaasjaks. Tükelda kõrvits, porgandid ja praetud sibulad potti ning lisa vett kuni need on kaetud. Keeda seni kuni kõrvits ja porgand on muutunud pehmeks. Võta pott tulelt ning purusta keedetud köögiviljad miksriga. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt maitsele.
Serveerimisel kaunista kaneeli ja rosmariini või tüümianiga.
Allikas: Borjomi