Jõululauale ei pea magusaks pakkuma vaid piparkooke ja mandariine. Selleks sobib imehästi ka porgandikook.
Porgandikook toorjuustukreemiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandikook toorjuustukreemiga
Koostisosad
- 250 g porgandeid
- 80-100 g suhkrut
- 2 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 100g g nisujahu
- 0,5 dl õli
Toorjuustukreem:
- 300 g toorjuustu
- 100-150 g hapukoort
- 70 g suhkrut
- 1 sidrun
Valmistamine
Koorida ja riivida porgandid ning vahustada munad koos suhkru ja soolaga. Segada omavahel küpsetuspulber ja jahu. Seejärel lisa segule õli ja porgandid ning segada uuesti.
Valada taigen ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures 8-10 minutit. Täidiseks oleva kreemi jaoks sega kokku toorjuust, hapukoor ja suhkur, millele riivida sekka sidrunikoort.
Lõika ahjust tulnud kook pooleks ning kata üks pool toorjuustukreemiga. Seejärel aseta sellele teine pool ja kata pealmine kiht toorjuustukreemiga.
Allikas: Borjomi