Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Aeglaselt küpsetatud ja glasuuritud sealiha sibulate ja seentega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: joulud.postimees.ee
Copy
Sealiha.
Sealiha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Restoran Wu Wei kokad Aare Sild ja Raul Normak jagavad Borjomi jõuluretseptide lehel oma kullafondist aeglaselt küpsetatud sealiha retsepti.

Aeglaselt küpsetatud ja glasuuritud sealiha koos glaseeritud sibulate ja seentega

Liha:

  • 1 kg sea küljeliha kamaraga
  • 1 spl 5 vürtsi segu
  • purustatud pipart, soola

Glaseeritud sibulad:

  • 6 šalottsibulat
  • 400 g punast veini
  • 100 ml balsamicot
  • 1 sl sherry äädikat
  • 2 tähtaniisi

Seened:

  • 150 g Shimeij seeni või pruune šampinjone
  • või
  • sool, pipar

Valmistamine

Hõõru sealiha maitseainetega sisse ja jäta 2-3 tunniks maitsestuma. Küpseta küpsetuskotis 160 kraadi juures 4 tundi. Ava küpsetuskott ja glasuuri kamar maltoosaga.

Koori sibulad, kuid ära eemalda välimist kihti, mis hoiab šalotti koos. Vala vein, balsamico, äädikas, tähtaniis ja šalotid madalasse potti ja hauta tasasel tulel 45 min.

Prae seened pannil või- ja õli segus kergelt läbi, lisa pipart ja soola.

Tagasi üles