Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Retsept kergeteks pühadeks: hanefilee jõhvikamoosiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Hanefilee jõhvikamoosiga
Hanefilee jõhvikamoosiga Foto: Rannamõisa

Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul soovitab, mida jõulude ajal pühadelauale panna. Näiteks võib valmistada maitsva, kuid siiski tervisliku ja toitainerikka roa hanefileest. 

Vaja läheb:

kolmele

  • 1 jahutatud hanerinnafilee
  • Kartuleid
  • 1 kurk
  • 1 karp kirsstomateid (200-250 g)
  • 100 g  fetajuustu
  • Värsket peterselli
  • Kodust jõhvikamoosi
  • Küüslauku
  • Võid
  • Soola
  • Pipart
  • Suitsujuustu (soovi korral)

Kuumuta ahi. Koori kartulid (soovi korral) ja lõika nendele väikesed viilud sisse. Seejärel määri vahele (ja peale) võid ning lisa mõned küüslaugu tükid viilude vahele. Soovi korral võid peale riivida suitsujuustu. Aseta kartulid ahjuvormi  ja küpseta ligikaudu 45-50 min. 

Samal ajal valmista hani. Esmalt lõika noaga hanefilee nahale võrgustik. See laseb rasval välja valguda ning tagab krõmpsu tulemuse. Just tänu rasvale säilib liha mahlasus ja hea maitse, seetõttu ei soovita nahka ära lõigata. Soovi korral võid seda enne söömist teha. Peale seda maitsesta hani soolaga mõlemalt poolt. Kuumuta pann ning küpseta keskmisel tulel hanefilee. Esmalt naha poolt. Sõltuvalt suurusest 12-15 min. Kui rasva liiga palju pannile voolab ja liha seal sees uppuma hakkab, siis kalla vahepeal osa rasva ära.  Seejärel keera filee ümber ja prae veel 6-8 minutit. Liha peaks jääma seest kergelt punane. Enne serveerimist lase natuke aega seista. 

Salati valmistamiseks sega kokku poolitatud tomatid, tükeldatud kurk, feta juust ja maitsestamiseks pane peale värsket peterselli.

Serveeri hanefilee koos jõhvikamoosi, ahjukartuli ja salatiga. Head isu!

Valmistamisaeg 1 tund.

Tagasi üles