Linn otsib parki kaunistanud entusiasti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionile jäänud mees jätab nüüd linnapargis asuvasse söögimajja head ja paremat.
Pensionile jäänud mees jätab nüüd linnapargis asuvasse söögimajja head ja paremat. Foto: Tairo Lutter

Kohtla-Järve metsaparki on tekkinud omaalgatuslikud väikesed puhkeplatsid: puust pingid, laud, sillake, võimlemiskang, lindude pesakastid ja oravate söögimajad.

Kõige selle autor on kohalik entusiast, kelle eesnime teavad peaaegu kõik pargis jalutamas käivad inimesed, kirjutab Põhjarannik. Tegemist on Viktori-nimelise mehega, kuid selle tagasihoidliku linnakodaniku perekonnanime ja aadressi ei ole linnajuhtidel ligi nädala aja jooksul teada saada õnnestunud.

Linnaarhitekt Rita Burenkova sai nendest rajatistest teada ajakirjanikelt ning üheskoos suundusime me nendega tutvuma. Kaua meil otsida ei tulnud − pargis on lausa väike puhkekompleks: pingid ja laud, võimlemiskang, isegi prügikast. Ümbritsevatele puudele on paigaldatud lindude pesakastid ning isegi paar kuuske on seal ehitud: keegi on need kaunistanud jõuluehete ja kommidega ning ühe puu all istub suur põder. Pargis jalutamas käivate pensionäride sõnul teeb see kõik neile suurt rõõmu.

«Muidugi ei tohi linna territooriumile ilma kooskõlastuseta midagi ehitada, isegi kui tegemist on lihtsalt metsapargi servas asuva pingiga,» rõhutas Burenkova.  Ta kinnitas, et linn ei hakka nõudma nende rajatiste lammutamist, kui need ei kujuta endast ohtu ega sega kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles