Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2015/12/16/4805257t1h058d.jpg)
Rakvere tootekategooria juht Heli Sepp soovitab verivorstide kõrvale serveerida kodust peedisalatit õunte ja mandlitega.
Vaja läheb:
- 500 g keedetud peeti,
- 1,5 dl mandleid,
- 2 haput õuna,
- 4-5 salatilehte (nt Rooma).
Vinegrettkastmeks:
- 0,5 dl külmpressi oliiviõli,
- 2 sl veiniäädikat,
- 1 tl kuivatatud tüümianit,
- soola,
- musta pipart,
- 1 tl suhkrut.
Kõige maitsvam saab salat omakeedetud peetidega. Tükelda peedid ja õunad kuubikuteks, haki röstitud mandlid ja sega kõik omavahel. Sega kokku kastmeained ja lisa peedi-õunakuubikutele, lase 15–20 minutit maitsestuda. Vahetult enne serveerimist lisa salatisse tükkideks rebitud salatilehed ja sega kergelt läbi. Paku kuumade verivorstide kõrvale.