Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Peedisalat õunte ja mandlitega verivorsti kõrvale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Verivorstid jõulukõrvitsaga.
Verivorstid jõulukõrvitsaga. Foto: Rakvere Lihakombinaat

Rakvere tootekategooria juht Heli Sepp soovitab verivorstide kõrvale serveerida kodust peedisalatit õunte ja mandlitega.

Vaja läheb:

  • 500 g keedetud peeti,
  • 1,5 dl mandleid,
  • 2 haput õuna,
  • 4-5 salatilehte (nt Rooma).

Vinegrettkastmeks:

  • 0,5 dl külmpressi oliiviõli,
  • 2 sl veiniäädikat,
  • 1 tl kuivatatud tüümianit,
  • soola,
  • musta pipart,
  • 1 tl suhkrut.

Kõige maitsvam saab salat omakeedetud peetidega. Tükelda peedid ja õunad kuubikuteks, haki röstitud mandlid ja sega kõik omavahel. Sega kokku kastmeained ja lisa peedi-õunakuubikutele, lase 15–20 minutit maitsestuda. Vahetult enne serveerimist lisa salatisse tükkideks rebitud salatilehed ja sega kergelt läbi. Paku kuumade verivorstide kõrvale.

Tagasi üles