Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kuidas teha piparkoogiglasuuri?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: Vida Press

Harjumuspäraselt ostetakse piparkoogiglasuuri tihti poest, kuigi selle valmistamine kodus on imelihtne. 

Glasuuriks läheb vaja vaid munavalget ja tuhksuhkrut. Maitse poolest võib sinna lisada ka veidi sidrunhapet või vaniljeekstrakti. Sidrunhappega ei maksa aga liialdada, vastasel juhul ei jää see koogi külge hästi kinni. 

Suhkru ja muna täpseid koguseid on raske välja tuua, kuid ühe munavalge kohta võib arvestada umbes 3-4 dl tuhksuhkrut. Esiteks vahusta munavalge ja seejärel sõelu sinna sisse nii palju tuhksuhkrut, et moodustuks tihe pasta.

Klassikalise valge glasuuri saab värviliseks toiduvärvide või erinevate viljamahlade ja siirupitega. Katsetada tasub ka pulbritega - näiteks kakao ja purustatud söetablettidega.

Tagasi üles