Maksuvõlg päästis Nordlin Ehituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nordlin Ehitus, kes soovis taganeda 9 miljoni eurosest kohustusest ehitada Rae valda põhikool, pääses tervelt 60 000eurose tagatise maksmisest põhjusel, et firmal tekkis 150eurone maksuvõlg.

Riigihankel osales mitu suurt ehitusettevõtet, kuid võitjaks kuulutati Nordlin Ehitus OÜ, kelle pakkumise järgi pidid nad ehitama uue põhikooli lausa 1,34 miljonit eurot odavamalt kui hinnalt järgmine pakkuja. «Täiendavatele küsimustele anti küll võrdlemisi ebamääraseid vastuseid, kuid ei kinnitatud kordagi, et ei suudeta pakutud hinna eest ehitada,» toonitas Rae vallavanem Mart Võrklaev Äripäevale

Viisteist aastat riigihangetel osalenud Nordlin Ehituse suuromanik ja juht Ülo Older ütles, et nemad seda asja niiviisi ei näinud. Nüüd tagantjärele tunnistas Older otsesõnu, et tõepoolest juhtus inimlik viga ja esitati liiga väike pakkumine, mida nad ei oleks olnud suutelised ellu viima.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles