Riik ja TDF võtavad Levirast miljoni dividende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira HD ülekandebuss.
Levira HD ülekandebuss. Foto: Liis Treimann

AS Levira omanikud Eesti riik ja Prantsuse ringhäälingufirma TDF on otsustanud maksta kogu ettevõtte teenitud puhakasumi ehk veidi üle miljoni euro dividendideks.

Märtsis lõppenud majandusaasta kasum oli veidi üle miljoni euro. Summa makstakse välja dividendidena jaanuari alguses ning reservidesse eraldisi ei tehta, seisab aktsionäride novembrikuises otsuses.

Samuti otsustasid aktsionärid kutsuda Levira nõukogust tagasi Kalle Laanet ning määrata tema asemele Mario Sõrm.

Levira müügitulu jäi tänavu märtsis lõppenud majandusaastal eelmise majandusaastaga samale tasemele ja oli 10,6 miljonit eurot. Suurima ehk 44 protsendise osa Levira tuludest moodustas võrguteenuste segment, meediateenuse osakaal müügitulus ulatus 33 protsendini.

Ettevõtte konsolideerimisgrupi koosseisu kuuluvad AS Levira, SA Tallinna Teletorn, Eesti Digitaalringhäälingu OÜ ja Levira Central Europe s.r.o. Ettevõttest kuulub 51 protsenti Eesti Vabariigile ja 49 protsenti Prantsusmaa ringhäälinguettevõttele TDF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles