Viiratsi saeveski investeerib kümme miljonit saematerjali tootmisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi saeveski tänavu valminud laoplats.
Viiratsi saeveski tänavu valminud laoplats. Foto: Nordwood

Aktsiaselts Viiratsi Saeveski investeerib kolme aasta jooksul kümme miljonit eurot jämepalgi saagimise tehnoloogiasse, kahekordistades tootmismahu.

Investeeringu tulemusena on saeveskis võimalik töödelda senisest suurema läbimõõduga toorainet, teatas Nordwood Grupp. Saeveski tootmisvõimsus suureneb kaks korda 200 000 kuupmeetrini aastas, kuid tooraine piiratud kättesaadavust arvestades planeerivad omanikud lähiaastate toodangu mahuks 160 000 kuupmeetrit saematerjali aastas.

Nordwoodi teatel investeeriti esimeses etapis tänavu palkide sorteerimisliini ja laoplatsidesse. Teises  investeeringu etapis järgmisel aastal ehitatakse ümber saematerjali sorteerimisliin ning ületuleval aastal valmivad jämepalgi saagimisliin ja täiendavad saematerjali kuivatid.

Kahele Eesti puiduettevõttele, aktsiaseltsidele Rait ja Lemeks kuuluv Nordwood on kolme saetööstuse - AS Viiratsi Saeveski , AS Aegviidu Puit ja AS Viru-Nigula Saeveski - ühine kaubamärk. Toodangumahult on Nordwood Eesti suuruselt teine saematerjali tootja, teatas ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles