Esimene kiirlaenuandja sai krediidiandja tegevusloa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Finantsinspektsioon andis reedel krediidiandjate ja –vahendajate seaduse (KAVS) alusel välja krediidiandja tegevusloa kaubamärke Credit24 ja Sving kasutava IPF Digital Estonia OÜ-le tarbijakrediidi väljastamiseks.

IPF Digital Estonia OÜ esitas Finantsinspektsioonile taotluse krediidiandja tegevusloa saamiseks 22. juulil. Ettevõtte tegevjuht on Rami Ryhanen, ainuosanikuks on IPF Digital AS mis kuulub gruppi International Personal Finance Plc. Viimase aktsiad on noteeritud Londoni väärtpaberibörsil. 

Aasta alguses allutas riigikogu krediidiandjad ja -vahendajad finantsinspektsiooni järelevalvele. Nimetatud valdkonnas tegutsevad ettevõtted peavad taotlema krediidiandja tegevusloa tuleva aasta 21. märtsiks.

Credit24: turuosaliste arv võib väheneda poole võrra

Credit24 Eesti juhi Mihkel Karu sõnul on Credit24 kaubamärgi omanik IPF Digital teine turuosaline, kellele litsents väljastati. «Tarbijakrediiditurul on alanud uus ajastu ning lähikuud toovad kindlasti mitmeid muutusi,» selgitas Karu. Ta lisas, et tegevusloa nõue on tervitatav ja korrastab turgu.

Karu hinnangul ei too ka loa saamine suuri muutusi Credit24 töökorralduses, küll aga võivad uued kohustused väiksematele ettevõtetele üle jõu käia. «Pärast järgmise aasta märtsi näeme, kui palju ettevõtteid tegevust jätkab. Julgen väita, et turuosaliste arv võib väheneda kuni poole võrra.» Karu sõnul aitab seadus ka tarbijatel teenusepakkujate seas kergemini orienteeruda.

Hetkel on Finantsinspektsioonis töös veel  37 taotlust krediidiandja tegevusloa saamiseks. Novembri alguses sai krediitiandja tegevusloa Finora Capital. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles