Tööandja soovidele ei maksa vaikides alluda

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölepingu seadus näeb töölepingule ette kirjaliku vormi, mis tähendab, et see peab olema omakäeliselt või digitaalselt allkirjastatud.
Töölepingu seadus näeb töölepingule ette kirjaliku vormi, mis tähendab, et see peab olema omakäeliselt või digitaalselt allkirjastatud. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Olukorras, kus kulusid on vaja kokku hoida, survestab osa tööandjaid töötajaid senist töösuhet lõpetama ja sõlmima võlaõiguslikku lepingut, mis ei taga aga töötajaile kõiki töölepinguga ette nähtud õigusi.

Tööinspektsiooni andmetel on juhtumid, kus tööandja survestab töötajat töösuhet lõpetama ning võlaõiguslikku lepingut sõlmima, viimasel ajal sagenenud.

«Igasugune survestamine tegema midagi, mida inimene ei taha teha, on vale. Lepinguliigi muutmise puhul võib tööandja vastuollu minna ka seadusega,» selgitab tööinspektsiooni peadirektori asetäitja töösuhete järelevalve ja õiguse alal Meeli Miidla-Vanatalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles