Iiri minister: vajadusel oleme valmis abi vastu võtma

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brian Lenihan
Brian Lenihan Foto: AFP / Scanpix

Iiri rahandusminister Brian Lenihan kinnitas, et juhul kui panganduskriis paisub riigi enda lahendamiseks liiga suureks, on valitsus valmis ka Euroopa Liidu abi vastu võtma.

Minister lausus RTE raadiole täna hommikul antud intervjuus, et euroliidu partneritega tehakse struktuursete probleemide lahendamisel koostööd, kuid ta keeldus homme Euroopa Keskpanga, Euroopa Komisjoni ja Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) algavate läbirääkismiste lõppu prognoosimast, vahendab Irish Times.

«Valitsuse kasutusele võetud meetmetele vaatamata, on Iirimaa ikkagi väike riik, ja juhul, kui pangandusprobleemid paisuvad väikse riigi jaoks liiga suureks, tuleb Euroopa appi,» lausus Lenihan, kinnitades, et hoiustajatele ei ole põhjust oma raha pärast muretseda.

Rahandusminister keeldus prognoosimast, mis abipakett maksma läheks.

Lenihani sõnul arutab valitsus sel nädalal järgneva nelja aasta eelarvekava ning see avaldatakse veel enne kuu lõppu. Tuleva aasta eelarvega minnakse tema sõnul edasi vastavalt senistele plaanidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles