Valitsus loob ettevõtete välisturgudele aitamiseks Team Estonia

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas hakkab juhtima eksporti toetava Team Estonia loomist.
Peaminister Taavi Rõivas hakkab juhtima eksporti toetava Team Estonia loomist. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus arutas tänasel kabinetinõupidamisel välismajandust toetava koostööplatvormi Team Estonia algatamist. Team Estonia eesmärk on senisest enam toetada Eesti ettevõtete uutele turgudele sisenemist ning välisinvesteeringute Eestisse meelitamist.

Peaministri Taavi Rõivase sõnul on majanduskasvu eeldus eksport, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo. «Majandusarengu seisukohalt on keskne väljakutse Eesti eksportijate toetamine, kõrge lisandväärtusega välisinvesteeringute meelitamine ning tasuvate töökohtade loomine Eestis,» ütles Rõivas.

Fookuse parandamiseks tuleb peaministri hinnangul korrastada olemasolevaid ettevõtjate toetamise tugiorganisatsioone. Kommunikatsioonibüroo teatel vastutab selle eest ettevõtlusminister Liisa Oviir.

«Iga valitsuse liikme ülesanne on aidata avada ettevõtjatele uksi välisturgudele. Sel nädalal kirjutas maaeluminister oma Hiina kolleegidega alla koostöömemorandumile, mis avab võimalused selleks, et meie toidukaupa saaks hakata Hiinasse eksportima. Samasuguseid initsiatiive ootan ma kõigilt ministritelt,» ütles Rõivas.

Valitsus kiitis täna kabinetis esitatud Team Estonia kontseptsiooni heaks ning kolme kuu jooksul töötatakse peaministri eestvedamisel ja osapooli kaasates välja detailne plaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles