Facebooki juht: me võitleme moslemite õiguste kaitsmise eest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: AFP / Scanpix

Facebooki juht  ja asutaja Mark Zuckerberg tegi eile postituse, milles väitis, et moslemid on sotsiaalvõrgustikku alati teretulnud ning nad võivad kindlad olla, et Facebook võitleb nende õiguste kaitsmise eest, kirjutab The Verge.

Zuckerberg postitas oma kommentaari paar päeva peale seda, kui vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump esitas ettepaneku keelata moslemite USAsse sisenemine.

Kuigi Trumpi rassistlik üleskutse sai nii kohalikus kui ka rahvusvahelises meedias tugevat kriitikat, on see samal ajal aidanud USAs kaasa ka moslemikogukonda puudutavate eelarvamuste tugevnemisele.

«Juudina õpetasid mu vanemad mulle, et me peame vastu astuma ükskõik milliseid kogukondi puudutavatele  rünnakutele,» kirjutas Zuckerberg.

«Isegi, kui tänasel päeval ei rünnata sind, hakkavad ükskõik kelle vabadust puudutavad rünnakud aja jooksul puudutama kõiki.»

Facebooki juhi avalduse toon ühtib Google´i katusettevõtte Alphabet nõukogu esimehe Eric Schmidti sel nädalal New York Timesis avaldatud arvamuslooga, milles ta kutsus üles valitsust ja tehnoloogiaettevõtteid tegelema vihakõne ning ahistamise internetist eemaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles