Tähelepanu heategija - otsitakse 191 päkapikku!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seitsmendat aastat järjest on kogutud kokku ligi 1000 jõulukingi soovi lastelt, kel koduks asendus- või turvakodu, et jõulukuu jooksul leida Jõulupuu projektiga head inimesed, kes aitaksid need laste soovid täita. Tänaseks on annetajad 988-st kingisoovist andnud oma panuse juba 797 kingi heaks, 191 päkapikku on veel puudu!

Jõulusoovide puu projekti raames koguti sel aastal taas kokku Eesti asendus- ja turvakodudes elavate laste jõulusoovid ning riputati need aadressil www.heategevusfond.ee/joulupuu paiknevale jõulupuule. Kui päkapikud on kingituse ära pakkinud, on annetajatel võimalik jõulupuul ka vaadata, milline kingitus annetuse eest lapse kingipaki sisse on pandud.

SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi ütleb, et turvakodu või asenduskodu lapsed on täiesti tavalised lapsed oma tavaliste soovidega: «Iga jõulusoov on eriline ning iga soovi taga on omaette lugu. Lapsed on oma soovikirjades lahti mõtestanud, miks just see soov talle oluline on. Olgu sooviks kõrvaklapid, mis aitavad aeg-ajalt omaette olla või bluetooth-kõlar, mille abil teistega uuemaid muusikaelamusi jagada; tõukeratas, mis kiirendab teed koolist trenni või äratuskell, mis aitab õpilaskodu elanikul õigel ajal bussile jõuda; pehmed klotsid, mille abil ehituskunsti alusteadmisi katsetada või miniköök, mis lubab nukuperel kõhu täis hoida – igal soovil on kindel mõte ja põhjendus. Kutsume kõiki üles ka kodudes oma jõulusoove arutama.» 

«Tavaperes kasvava lapse kõrval on suur tugivõrgustik, kes aitab jõuluvanal soovid teoks teha, asendushooldusel viibivatel need toetavad inimesed paraku puuduvad, seepärast on annetaja panus väga oluline! Jõulurõõm on täiuslik, kui jõulukuuse all täituvad soovid, millest on pikaajaliselt rõõmu või kasu. 1000 kingisoovi on hästi läbi mõeldud ning headel inimestel on nii võimalus oma laste ja perekonna kõrval kinkida ehedat jõulurõõmu ka ühele lapsele, keda ta ei tunne,» lisas Lumi.

Jõulupuult saavad need, kel soov vanemliku hoolitsuseta lastele jõulurõõmu saata, valida ühe lapse jõulusoovi ning annetada selle personaalse soovi täitmiseks kingiraha. Tehtud annetuste eest soetab SEB Heategevusfond jõulusoovide nimekirjas olevad kingitused, Kaubamaja vabatahtlikud päkapikud pakivad need ära ja edasi saadetakse kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt. Kingipakid jõuavad lasteni jõulupidudeks.

Kingisoovid on väga erineva suurusega: jalgpall, juukseföön, legokomplekt, lõhnaõli, vilkuritega puldiauto, kõrvaklapid, laualamp, tõukeratas, kõristi, kummisaapad, voodipesu, mänguköök – need on vaid tosin juhuslikult valitud kingisoovi ligi tuhanderealisest nimekirjast, mis on koostatud Eesti turva- ja asenduskodude laste ja noorte kirjapandud soovide põhjal.

Suuremate soovide täitmiseks soovitab fond koguda kokku heasoovlikud sõbrad ja nii võivad ka kopsakamad kingisoovid teoks saada. 

Triin Lumi laiendas projekti eesmärki: «Kõrvaltvaataja jaoks võib lapse jõulusoov näida lihtsalt vidinana, kuid mängukaru võib kingi saajale olla see, mis kriisihetkel hellust jagab ning huulepuna või deodorant võib pakkuda keerulise saatusega lapsele enesekindlust. Suusapaar võib teha poisist meie uue tippsuusataja ja MP3-mängija võimaldada lemmikmuusikat kuulates kas või natukenegi omaette olla.»

Kogu annetatud kingiraha läheb täies mahus kingituste ostmiseks, kõik muud kulud, nagu näiteks pakkematerjalid ja transport, kanntakse fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles