Rõivatööstus Nanso sulgeb Soomes tehase ja tellib allhanke Eestist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanso Eesti tootmishoone Tallinnas Kopli tänaval.
Nanso Eesti tootmishoone Tallinnas Kopli tänaval. Foto: Liis Treimann

Trikotaažitootja Nanso sulgeb tehase Soomes Nokia linnas ning asendab selle allhanketellimustega Eestist, kirjutab Soome rahvusringhääling (Yle).

Nokia linna trikotaažitehases on Nansol 200 töötajat, kollektiivkõnelused algasid septembris. 104 töötajaga Tornio tehase saatus ei ole veel selge. «Saame kuluefektiivselt osta Eestist samakvaliteedilist teenust kui seni Nokia tehases tootnud oleme,» ütles Nanso juht Leena Syrjälä, vahendab BNS.

Muuhulgas võib allhange olla positiivne ka novembrikuuni Nanso kontsernile kuulunud Tallinna sokitehasele Reval Sock Company; hoolimata sellest, et praeguseks on juhtkond ettevõtte välja ostnud, on Nanso olnud ettevõttele hea partner.

«Kindlasti võib see toetada ka meid. Muidugi mitte kogu mahus, kuna neil on ilmselt huvi kogu trikotaaži vastu. Ehkki Nanso Eesti ettevõte on äriregistrist juba ammu kustutatud ja selle asemel on uus firma, jääb ja on jäänud Nanso meile heaks partneriks,» ütles Reval Sock Company juhatuse liige Andres Ergma BNSile.

Nanso alustas kollektiivkõnelusi Tornio ja Nokia tehaste osas septembris. Kontsern soovib Soomes tootmise sulgeda, kuna firma on kahjumis; selle põhjuse on nõudluse vähenemine, Soome majanduskasvu aeglustumine ja teravnev hinnakonkurents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles