Uberi suurim konkurent võttis palgale internetifirma Yahoo asutaja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient tellib Shanghais taksot. Pilt on illustratiivne.
Klient tellib Shanghais taksot. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Hiina transpordivahendusfirma Didi Kuaidi teatas, et palkas ettevõtte nõukogu vaatlejaliikmeks ja vanemnõunikuks internetifirma Yahoo! kaasasutaja Jerry Yangi, kirjutab Reuters.

Yangi palkamisega laieneb keerukas, erinevaid USA ja Aasia ettevõtteid ühendav võrgustik veel ühe ühenduse võrra.

Nimelt on Yang ühtlasi ka Didi Kuaidisse raha paigutanud Hiina e-äri hiiglase Alibaba investor. Samal ajal istuvad Hiina suurima autojagamisteenuseid pakkuva ettevõtte nõukogus ka Alibaba asutajast nõukogu esimees Jack Ma ning Jaapani telekomiettevõtte Softbank tegevjuht Masayoshi Son. Softbank oli omal ajal aga üks Yahoo! ja Alibaba esimestest välistest investoritest ning omab olulist osalust ka Didi Kuaidis ning mitmes teises Uberi konkurendis nagu India Ola´s ning Kagu-Aasias tegutsevas GrabTaxis. Didi Kuaidi ja Softbank omavad osalust ka Uberi suurimas kodumaises konkurendis Lyftis.

Septembris teatati pressile, et Didi Kuaidi investeeris San Franciscos baseeruvasse transpordivahendusettevõttesse Lyft 100 miljonit dollarit. Lyft, mille hinnanguliseks väärtuseks on peale hiljuti lõppenud investeerimisvooru 2,5 miljardit dollarit, hoiab USA autojagamisturul Uberi järel teist kohta.

Didi Kuaidi ja Lyft on praeguseks juba rohkem kui 60 miljardile dollarile hinnatud maailma tuntuima transpordivahendusrakenduse Uberi suurimad konkurendid. Järgmise aasta algusest on Lyfti kasutajatel võimalik Hiinas autojagamisteenuseid kasutama hakata ning samuti avaneb Didi Kuaidi kasutajatele USA turg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles