Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Tummine šokolaadikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Tummine śokolaadikook.
Tummine śokolaadikook. Foto: Toomas Tatar

Kui otsite jõulu- või aastalõpupeo lauale vaheldust, proovige loomingulise paari, stilisti Merit ja floristi Peter Boeijkensi pühaderoogade klassikat. 

See kook on jõulise loomuga, sestap piisab pidusöögi lõpetamiseks ka väikesest viilust.

•          600 g tumedat 75–80% kakaosisaldusega šokolaadi

•          200 g võid

•          500 g vahukoort

•          1 tl kaneeli

•          2 sl Amaretto likööri

•          veidi kakaopulbrit

Lase vahukoor korraks keema, võta tulelt ning sega hulka või ja šokolaaditükid. Sega, kuni või ja šokolaad on sulanud ning mass ühtlane. Lisa hulka liköör ja kaneel. Vala võimalusel lillemustrilise põhjaga silikoonvormi ja lase külmkapis vähemalt mõni tund kuni päev taheneda. Kummuta vormist alusele ja raputa peale kakaopulbrit.

Tavalist lahtikäivat koogivormi kasutades tuleks see enne küpsetuspaberiga vooderdada. Koogi pealispinna kaunistuseks võib sinna noaga meelepärase mustri joonistada.

Tagasi üles