Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Pekanipähklitort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Pekanipähklitort.
Pekanipähklitort. Foto: Toomas Tatar

Kui otsite jõulu- või aastalõpupeo lauale vaheldust, proovige loomingulise paari, stilisti Merit ja floristi Peter Boeijkensi pühaderoogade klassikat. 

See tort saabki parem, kui lasta sel ööpäev jahedas seista. Et pähklid sobivad jõuluaega hästi, on ka see magustoiduna omal kohal.

Põhjaks:

•          200 g toasooja võid

•          3 dl suhkrut

•          3 muna

•          60 g käsitsi hakitud pekanipähkleid

•          4 dl jahu

•          2 tl vanillisuhkrut

•          2 tl küpsetuspulbrit

•          1 dl kookoshelbeid

•          2 dl vahukoort

Kreemiks:

•          75 g toasooja võid

•          400 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu

•          300 g tuhksuhkrut

•          2 tl vaniljesuhkrut

Katteks:

•          180 g käsitsi hakitud pekanipähkleid (jäta osa terveks)

Vahusta või suhkruga. Lisa ühekaupa vahustades munad.

Sega omavahel kõik kuivained ja pekanipähklid. Sega need vaheldumisi vahukoorega või-munavahu hulka. Jaota segu 22–24 cm

läbimõõduga lahtikäivasse tordivormi, mis on küpsetuspaberiga vooderdatud, võiga määritud ja jahuga üle puistatud.

Suuna tainas rohkem vormi servade poole. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda. Lõika kolmeks kihiks.

Kreemiks vahusta või, toorjuust ning tuhk- ja vanillisuhkur. Määri kreemi tordi kihtide vahele, külgedele ja peale. Kaunista tervete ja hakitud pekanipähklitega.

Hoia jahedas.

Tagasi üles