Kui otsite jõulu- või aastalõpupeo lauale vaheldust, proovige loomingulise paari, stilisti Merit ja floristi Peter Boeijkensi pühaderoogade klassikat.
Pohlasorbett
Hapukas sorbett puhastab pärast pearooga maitsemeeled ja sobib hästi ka neile, kes eelistavad rammusale koogile lahjemat magustoitu. Sorbetti võib pakkuda jääpitsides, mida saab valmistada spetsiaalses vormis.
• 2,5 dl vett
• 200 g suhkrut
• 1 tl viina
• 200 g külmutatud pohli
• kaunistuseks pohli, pohlalehti
Pane vesi, suhkur ja pohlad potti ning keeda, kuni pohlad on pehmed ja suhkur sulanud. Vala segu läbi sõela ja lase jahtuda. Sega enne sügavkülmutamist hulka viin.
Kui jäätisemasinat pole, pane segu külmakindlas nõus sügavkülma. Võta nõu iga poole tunni tagant sügavkülmast ja sega massi ühtlustamiseks läbi. Korda seda kolm-neli korda, kuni sorbett on läbinisti külmunud. Serveeri väikese pallina ja kaunista.