Päevatoimetaja:
Sander Silm

Pohlasorbett

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Britt Rosen
Copy
Pohlasorbett jääst vormis.
Pohlasorbett jääst vormis. Foto: Toomas Tatar

Kui otsite jõulu- või aastalõpupeo lauale vaheldust, proovige loomingulise paari, stilisti Merit ja floristi Peter Boeijkensi pühaderoogade klassikat. 

Hapukas sorbett puhastab pärast pearooga maitsemeeled ja sobib hästi ka neile, kes eelistavad rammusale koogile lahjemat magustoitu. Sorbetti võib pakkuda jääpitsides, mida saab valmistada spetsiaalses vormis.

•          2,5 dl vett

•          200 g suhkrut

•          1 tl viina

•          200 g külmutatud pohli

•          kaunistuseks pohli, pohlalehti

Pane vesi, suhkur ja pohlad potti ning keeda, kuni pohlad on pehmed ja suhkur sulanud. Vala segu läbi sõela ja lase jahtuda. Sega enne sügavkülmutamist hulka viin.

Kui jäätisemasinat pole, pane segu külmakindlas nõus sügavkülma. Võta nõu iga poole tunni tagant sügavkülmast ja sega massi ühtlustamiseks läbi. Korda seda kolm-neli korda, kuni sorbett on läbinisti külmunud. Serveeri väikese pallina ja kaunista.  

Tagasi üles