Hõõgvein on klassikaline jõulujook, kuid tippkokk Gordon Ramsay retsept on vahelduseks üsna värskendav, kuna tema lisab hõõgveini ka ühe ootamatu koostisosa: sidrunheina.
Gordon Ramsay soovitab: valmista ise hõõgveini
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõõgvein
Vaja läheb:
- tükk marlit
- punast veini
- kardemonikaunu
- nelki
- kaneelipulki
- tähtaniisi
- sidrunheina (soovi korral)
- Demerara suhkrut
- apelsini
- sidrunit
- suhkrustatud ingverit
- ingverisiirupit
Valmistamine: vala punane vein potti ja kuumuta seda natuke. Pane marli sisse kardemonikaunad, nelk, kaneelipulgad ja paar tähtaniisi. Kui tahad, et ka sinu hõõgvein oleks kergelt eksootilise maitsega, lisa sidrunhein. Kui kõik vürtsid on marli sees, seo marli otstest tugevalt kinni, et tekiks väike paunake. Pista kotike veini sisse, lisa apelsini- ja sidrunilõike. Seejärel lisa lusikatäis Demerara suhkrut ja suhkrustatud ingveri tükke. Lõpuks lisa natuke ingverisiirupit ja kuumuta segu 4-5 minutit. Ära lase sel keema tõusta, sest muidu aurustub alkohol ära. Naudi!