Selle isuärataja teevad pühademeelseks punased granaatõunaseemned ja kuivatatud jõhvikad.
• lambasalatit, spinatit, jääsalatit
• kõrvitsaseemneid, mandlilaaste, Kreeka pähkleid
Rösti seemned ja pähklid ahjus veidi jumekamaks. Rebi roheline salativaagnale või taldrikutele.
Puista peale jõhvikad ja granaatõunaseemned, piserda üle oliiviõliga. Lisa seemned ja pähklid ning palsamiäädikakreemi piisad.
Küülikulihaga võib serveerida ahju- või keedukartuleid, samuti hautatud punast kapsast õuntega ning muid meelepäraseid puu- ja köögivilju. Kerget särtsu lisab viigimarjamoos või kumkvaadikaste.
• 2 keskmise suurusega küülikut (nt Rannamõisa)
• 4 suurt purustatud küüslauguküünt (2 määrimiseks, 2 kastmesse)
• mõned oksad värsket rosmariini
• punt värsket või veidi kuivatatud tüümiani
Tükelda küülikud – eralda noaga esi- ja tagajalad ning jaga keskmine osa tükkideks. Hõõru liha soola, pipra ja küüslauguga sisse.
Pane suur ahjupott pliidile, lisa või, küüslauk, loorber, nelk, rosmariin ja tüümian. Kui või on juba piisavalt tuline – ära lase kõrbema! –, prae võis lihatükid kiiresti igast küljest jumekaks. See ei lase hautamisel lihamahladel välja imbuda. Hauta liha või-maitseainesegus tasasel tulel kaane all umbes kolm tundi, iga poole tunni tagant lihatükke potis ümber keerates – nii pääsevad maitseained kõikjale ja sügavamale. Vedelik peaks hautamise ajal kergelt mullitama.
Liha võib ka ahjus küpsetada, ent pliidil on mugavam lihatükke ümber keerata. Vedelikupuudust tõenäoliselt ei teki, sest ka küülikust eraldub piisavalt rasva.