Galerii: vennad kaunistasid ema maja tuhandete jõulutuledega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bristolis elavad vahvad vennad Lee ja Paul Brailsford, kes panevad igal aastal oma ema Rosemary maja külge niivõrd palju jõulutulesid, et sellest on saanud omaette vaatamisväärsus, mille jaoks inimesed mujalt kohale sõidavad.

Tänavu on maja peal kokku üle 50 000 jõulutulukese. Vaatemängu toetavad 19 kohalikku ettevõtet, kes aitavad elektriarvet maksta ja varustavad poisse tehnikaga, teatab The Independent. Näiteks läks seekord tarvis 200 000 meetrit kaablit, mis maksis kokku 10 000 naela. Tuled põlevad iga päev kuus tundi ja 31 päeva järjest, kokku 186 tundi.

Maja ümber on 70 tuledega kuju, 30 komplekti nöörtulesid, 10 komplekti vilkuvaid jääpurikaid, 50 nöörtulede kujundit, ronge, päkapikke, sõdureid ning eraldi laval Kristuse sünni dekoratsioon.

Tänavu kulus meestel dekoratsioonide ülespanekuks kuus nädalavahetust, maha loodavad nad tuled võtta umbes kolme päevaga. 

Jõulutulede traditsioon sai Brailsfordide peres alguse 1994. aastal ja tänaseks on neil õnnestunud lastehaiglale koguda üle 30 000 naela. Möödunud aastal saadi kokku üle 8000 naela ning sel aastal loodetakse veelgi paremat tulemust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles