Zuckerberg põhjendas, miks ta oma raha lihtsalt ei anneta

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mar Zuckerberg.
Mar Zuckerberg. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi teisipäevane avaldus, et ta annab ära 99 protsenti oma Facebooki aktsiatest, sai palju kriitikat, kuna ta liigutab oma aktsiad uude äriühingusse, mitte traditsioonilisse heategevusorganisatsiooni või sihtasutusse, kirjutab Business Insider.

Eile põhjendas Zuckerberg, miks ta valis just heategevuseks just äriühingu vormi.

1. Äriühingu vorm võimaldab meil rahastada MTÜ-sid, teha erainvesteeringuid ja osaleda poliitikadebattides – iga tegevuse eesmärk on abivajavas valdkonnas positiivset mõju avaldada. Kõik teenitud kasumi investeeringutest suuname samuti selle missiooni täitmiseks.

2. Kasutades äriühingu vormi ei saa me mingit maksusoodustust oma aktsiate liigutamisel, kuid saame võimaluse oma eesmärki paindlikumalt täita. Nagu kõik teised, maksame me aktsiate liigutamisel uude äriühingusse makse.

3. Meie heategevuse fookus saab olema personaliseeritud õpe, haiguste ravimine, inimeste ühendamine ja tugevate kogukondade ehitamine. Juba viimased viis aastat oleme investeerinud haridusse, teadusesse, tervisesse, interneti ligipääsetavusesse ja ühtekuuluvusse.

Küsimusele, millal nad uue organisatsiooni püsti panevad, lubas Zuckerberg vastata pärast lapsepuhkuselt naasmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles