Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Pehme piparkook maapähklise šokolaadiglasuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Pehme piparkook maapähklise šokolaadiglasuuriga.
Pehme piparkook maapähklise šokolaadiglasuuriga. Foto: Sandra Vungi

Vegan kokaraamatute autor ja Neoandertalsi trummar Sandra Vungi avaldab oma taimetoit.ee blogis pehme piparkoogi retsepti, mis sobib suurepäraselt ka taimetoitlastele.

Soovi korral võid koogitainasse lisada veel hakitud kuivatatud puuvilju, pähkleid, rosinaid, mandleid ja kõike, mis sinu arvates sinna jõulumekiga koogi sisse sobiks.

Kook:

  • 300 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml õli
  • 300 ml taimset piima + 1 tl õunaäädikat

Glasuur:

  • 200 g tumedat veganšokolaadi
  • 2 spl maapähklivõid

Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri ümmargune koogivorm õliga. Sega nisujahu küpsetuspulbri, sooda ja piparkoogimaitseainega läbi. Teises kausis sega jõuliselt õli ja suhkur läbi. Kolmandas kausis sega piim äädikaga ja lase pool minutit seista. Vala piima-äädikasegu õli-suhkrusegule ja sega korralikult läbi. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivained märgade ainetega läbi, vala koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtana koogist välja. Pane kook jahtuma.

Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil šokolaad. Lisa maapähklivõi, sega ning lase veel natuke sulada, et kõik ilusasti seguneks ning tekiks ühtlane glasuur. Eemalda kook koogivormist ning määri ilusasti glasuuriga kokku (mina glasuurisin ka koogi ääred). Lase enne serveerimist natuke jahedas tahkuda.

Tagasi üles