Youtube´i juht: miks meestele ei esitata töö- ja pereelu tasakaalu kohta küsimusi?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Youtube´i juht Susan Wojcicki
Youtube´i juht Susan Wojcicki Foto: SCANPIX

Videokeskkonna Youtube tegevjuht Susan Wojcicki rääkis Fortune´ile antud intervjuus, et erialakonverentsidel esinevatele naissoost juhtidele surutakse alatihti peale pereeluga seotud küsimusi, samas kui mehed saavad keskenduda ainult äriteemadele.

Viie lapse ema Wojcicki rääkis, et viimastel kuudel on talle erinevatel äriüritustel esinedes esitatud alati vähemalt paar pere- ja tööelu tasakaaluga seotud küsimust, samas kui meessoost juhtide puhul ei tule kellelegi isegi pähe sarnaseid küsimusi esitada. 

Pikka aega Google´is karjääri teinud ning mullu Youtube´i juhiks tõusnud Wojcicki tunnistas, et loomulikult on ta teiste naissoost tippjuhtide kõrval oma laste arvult erandlik, kuid sellegipoolest on kõigi küsimuste jaoks oma aeg ja koht.

«Muidugi tahavad teised naised teada: «Kuidas sa sellega hakkama saad?»;«Kuidas sa suudad oma elu ohjata?»» selgitas ta.

«Kuid, kui ma olen ärikonverentsil ning räägin ärist ning kõik minu kaasesinejad räägivad ärist, siis on minu arvates oluline, et meid koheldaks võrdselt,» ütles ta.

«Ma olen üritanud olla avatud, et jagada oma kogemusi teiste naistega,» selgitas Wojcicki. «Samas tahan ma, et me oleksime varasemalt kokku leppinud, et keskendume just nendele teemadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles