Saarlased soovivad Ventspilsi laevaliini taasavamist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ventspilsi sadamale
Vaade Ventspilsi sadamale Foto: SCANPIX

Lisaks mandri ja Saaremaa vahelisele parvlaevaliiklusele on saarlased väga huvitatud aastaid tagasi Mõntu ja Ventspilsi sadamate vahel toimunud laevaliini taasavamisest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me vaatame laeva üleveo statistikat, siis kõige rohkem kasutasid liini just eestlased ja lätlased, aga kasutasid ka poolakad, leedukad, sakslased. Heameelt tegi see, et mida rohkem aega edasi, seda enam lülitasid ka Saksamaa reisikorraldajad Saaremaa oma reisimarsruuti,» selgitas Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju.

«Kui me arvestame, et varasemas perioodis sõitis umbes 60 000 reisijat, neist 39 000 olid välisturistid, siis see annaks kogu meie turismimajandusele suure tõuke,» ütles ka SA Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis.

Nüüd tegeletakse ühise huvigrupi loomisega, kes oleksid valmis panustama nii nõu kui ka jõuga, et Eesti ja Läti vaheline laevaliin taas aastal 2017 teoks saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles