Galerii: Maailma üks suuremaid IT-ettevõtteid avas Tallinnas arenduskeskuse

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemaailmne IT-ettevõte HCL Technologies avas täna Tallinnas Ülemiste City linnakus oma esimese arenduskeskuse Balti riikides.

India päritolu HCL on maailma üks suurematest ja kiiremini kasvavatest tehnoloogiaettevõtetest, mis on 6,1 miljardi USD käibe juures üks kaheksast valdkonna ettevõttest, mis teenis mullu üle miljardi dollari suurust netokasumit.

Tallinnas asuv arenduskeskus hakkab teenindama ettevõtte võtmekliente üle kogu mandri-Euroopa ja plaanib järgmise aasta lõpuks tööle võtta 100 spetsialisti.

Ettevõtte teatel saab Tallinna üksusest HCLi ülemaailmses arenduskeskuste võrgustikus võtmetähtsusega üksus, mis pakub klientidele globaalsetel parimatel praktikatel põhinevaid läbimurdelisi IT-teenuseid.

Tallinna kasuks otsustas HCL siinse IT-talentide arvukuse ning läheduse tõttu Soomele ja teistele Põhjamaadele, mis võimaldab Tallinnast mugavalt teenindada kliente nii Põhja-Euroopas kui ka Beneluxi piirkonnas.

HCL Technologies finantsteenuste president Rahul Singh ütles, et ettevõte usub investeeringutesse strateegilistes asukohtades nagu Tallinn, kus kõrgel tasemel IT-talentide rohkus võimaldab pakkuda klientidele parimat teenust.

«Tallinnas värskelt avatud üksus on meie jaoks Euroopas juba üheksas ning sellega tagame jõulise võrgustiku, mis võimaldab pakkuda klientidele sujuvat teenust. Meil on hea meel siin olla. Kavatseme pühenduda teenuste arendamisele ja klientidele kõrgema väärtuse pakkumisele,» rääkis Singh.

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi ütles, et kui sanskriti keelt õpetati Tartu Ülikoolis juba 19. sajandil, siis Java ja Phyton on India-Eesti suhetes uus lingua franca. «Mul on väga hea meel, et HCL avab Tallinnas oma keskuse. Olen veendunud, et koostööl IT-valdkonnas on kaugelt suurim mõju kahe riigi suhete arendamisel. HCL on soojalt teretulnud,» ütles Lubi.

Osana laiemast Euroopa-strateegiast tehnoloogilise innovatsiooni kiirendamisel ning klientide vajaduste täitmisel, investeerib HCL migratsioonilahendustesse, rakenduste kaasajastamisse ja tulevikukindlasse digiteenuste arhitektuuri. HCL toob oma klientideni hulga teenuseid, sealhulgas rakenduste arendamine, digitaalsete ja põhisüsteemide transformatsioon, süsteemide moderniseerimine ja infrastruktuuriteenused.

Alates globaalsele ärimaastikule ilmumisest 1999. aastal läbiviidud IPO-ga ja 2000. aastal börsile tulekuga on HCL Technologies koos oma üksustega jõudnud tänaseks 31 riiki ning ettevõtte konsolideeritud käive ulatub 6,1 miljardi USD-ni.

Ettevõttel on 31 riigis üle 105 000 töötaja. Tallinna arenduskeskuse avasid täna president Toomas Hendrik Ilves ja HCL Technologies finantsteenuste president Rahul Singh.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles