Jay-Z kaheksa kuud vana muusikateenus vahetas juba kolmandat korda juhti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jay-Z
Jay-Z Foto: SCANPIX

Tuntud muusiku ja meelelahutusettevõtja Jay-Z asutatud striimimisteenus Tidal teatas, et palkas uueks juhiks muusikaplatvormi SoundCloud endise ärijuhi Jeff Toigi, kirjutab The Verge.

Järgmise aasta jaanuaris ametisse astuv Toig on käesoleva aasta alguses loodud muusikateenuse jaoks juba kolmas tegevjuht. Tema ülesandeks saab konkurentidest nagu Spotify ja Apple Music eristumise tagamine. Kuna Tidalil on olemas lähedased suhted mitmete maailma tippartistidega nagu Beyonce, Rihanna, Kanye West ja Madonna, hakatakse platvormi kaudu reklaamima nende kontsertesinemisi. Kasutajatele hakatakse pakkuma eksklusiivseid muusikapalasid ning võimalust nende lemmikmuusikute ja -ansamblitega kohtumiseks.

Toig täidab ettevõttes tühimiku, mille jättis juunis oma ametikohalt tagasi astunud ajutine juht Peter Tonstad. Tonstad asendas omakorda Andy Cheni, kes juhtis ka Tidali eelkäijat, Norra päritolu striimimisteenust Aspiro, mille Jay-Z 56 miljoni dollari eest üles ostis ja ümber nimetas. Chen vallandati vaid kuu pärast ülevõtutehingut.

Suurte kogemustega Toigi juhiks nimetamine võib Tidalile hoo sisse lükata, kuid ilmselt on tal enda tõestamiseks üsna vähe aega. Muusikastriimimisteenuste turul on viimasel ajal konkurents selgelt kasvanud ning nõudnud ka esimese suurema ohvri - hiljuti teatas pankrotist ka Eestis tegutsenud Rdio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles