Viirustehooaeg ei pea pühadest ja pidudest. Et aga viiruseid juba ennetavalt ehmatada, tasub glögisse kokku segada erinevaid tervisesõpru – granaatõuna ja ingverit. Esmalt saab neist komponentidest mõnusa joogi, mis lisaks heale maitsele aitab ka jahedatele ilmadele paremini vastu seista.
Tervisesõbra granaatõunaglögi ingverisiirupiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaatõunaglögi kahele
- 4 dl granaatõunajooki
- 2 sl ingverisiirupit (või meega segatud riivitud ingverist pigistatud mahla)
- 2-3 tähtaniisi
- 5 nelgitera
- 2 sl riivitud apelsinikoort
- 3 dl (nt Aura) glögi
- Serveerimiseks granaatõunaseemneid ja rosinaid
- Soovi korral 50 ml Vana Tallinna likööri
Kuumuta kastrulis granaatõunajook koos ingverisiirupiga, tähtaniisi, nelgiterade ja riivitud apelsinikoorega. Lase keema tõusta ja keeda veidi aega, kuni vedeliku maht on umbes kolmandiku võrra vähenenud. Jahuta tõmmis ja kurna siis läbi tiheda sõela või marli. Sega omavahel granaatõunajoogi tõmmis ja glögi. Puista klaasi sisse granaatõunaseemneid, kalla peale kuum glögi, soovi korral kaunista tähtaniisiga ja paku kohe. Juurde paki puhastatud granaatõunaseemneid ja rosinaid. Kui soovi alkoholiga varianti, lisa joogi sisse veel Vana Tallinna likööri.