Mis on jõulukingi kõige olulisem osa? Emotsioon!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik, kes on kokku puutunud jõuluostudega, seisavad igal aastal silmitsi küsimuste ees «mida talle kinkida võiks?», «kas see meeldiks talle?», «mis tal üldse vaja läheks?». Sel aastal on aga meelelahutuspoed kingituste leidmise inimeste jaoks hoopis lihtsamaks teinud.

«Sel jõuluhooajal on meie eesmärk muuta inimestele jõulupoodlemine võimalikult lihtsaks ja kiireks,» ütleb Apollo turundusjuht Liisi Vaik. «Oleme teinud põhjaliku eeltöö, milline elamus võiks ühele või teisele inimesele meeldida ning selle tulemusel valmistanud kingispikri! Näiteks kui ema tuleb poodi lapsele kingitust ostma, siis leiab ta kingispikri abil pojale või tütrele eakohased ja huvidele vastavad raamatud või lauamängud lihtsa vaevaga üles. Spikri abil leiab midagi toredat kõigile: nii mudilastele, poistele, tüdrukutele, teismelistele, naistele, meestele kui ka vanavanematele.»

Esmaspäeval Apollo raamatupoes uudistamas käinud kolme lapselapse vanaema Marta sõnul on vanavanematel raske lastele meeldivaid teoseid leida, eriti kui klassikalised raamatud on juba kodusel raamaturiiulil olemas. «Mina vanema inimesena ei tea alati, mis n-ö popp on, aga avastan siin kingispikri abil soovitusi – kõiki kinke ma selle järgi ei soeta, aga üht-teist vist küll,» kirjeldas Marta.

Tänavu on kindlasti üheks populaarsemaks lasteteoseks Andrus Kivirähki raamat «Oskar ja asjad», mis räägib poisipõnnist, kes leiab põneva nipi, kuidas suvel maal vanaema juures endale palju sõpru leida.

Multifilmidest tekitab elevust kindlasti «Pahupidi», mis on samas nii lõbus kui ka õpetlik lugu, kuidas ära tunda emotsioone ja nendega hakkama saada.

Muusikaaustajatele, kes enda kingiga soovivad ka heategevusse panustada, on saadaval Eesti lauljate esitluses Disney tuntud multifilmide laulud plaadil «Seitsme maa ja mere taga».

Noorte seas on viimase aja popp maailmakuulus liivakastistiilis arvutimäng «Minecraft», millele on ilmunud mitu juhendiraamatut ja saab soetada lausa kinkekomplektina. Samuti sobib Eesti superstaarisaate võitnud Jüri Pootsmanni värske fänniraamat koos minalbumiga kingikotti igale noorele.

Kuna koka- ja retseptriraamatuid on sel aastal avaldatud kümneid, siis peaks igaüks leidma enda naisperele või miks mitte ka meeskokale nende seast sobivaima, kasvõi terve komplekti. Nendele, kes eelistavad raamatuid lugeda nutiseadmetes, sobib kingiks uus e-luger.

Apollo turundusjuht lisab, et kui valik osutub siiski liiga raskeks või jäädakse kahe vahele, aitavad emotsioonide kinkimisele kaasa ka spetsiaalsed emotsioonikleebised.

«Apollo meelelahutuspoodides on asjadele peale lisatud kleepsud vastavalt sellele, mis emotsioone antud toode tekitab – näiteks kleebis «kisub kõhedaks» iseloomustab hästi mõnda õudsemat filmi, «palav armastus» romantilist heliteost või «natuke nostalgiat» mõnda ajaloolist filmi.»

Vaiki sõnul võiks tänavu jõulukingituste valimisel üheks märksõnaks kindlasti olla emotsioon. «Ühteaegu ratsionaalne ja emotsionaalne kingitus teeb jõuluaja kindlasti hinges veel soojemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles