Kreeka taotleb veebruaris võlaleevendust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminsityer Euclid Tsakalotos.
Kreeka rahandusminsityer Euclid Tsakalotos. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Kreeka taotleb jõuda veebruaris Euroopa kreeditoridega kokkuleppele võlakoormuse leevendamise suhtes eesmärgiga võtta maha finantsilised ebakindlused ning elavdada majanduskasvu taastumist, ütles täna rahandusminister Euclid Tsakalotos.

Investorite konverentsil esitatud kõnes ütles rahandusminister, et majanduse liberaliseerimise ning hoiustajate ja ettevõtete usalduse taastamisel on võtmeküsimuseks riigi võlakoormuse muutmimel jätkusuutlikuks.

«Kui me ei tee 2016. aasta veebruaris kriitilisi otsuseid ning lükkame kriitilised otsused edasi järgmiseks suveks või isegi 2017. aastaks, jäävad kõik tulemused venima,» ütles ta Ameerika-Kreeka kommertskojas peetud kõnes. Juhul kui Kreeka lahkumise küsimus eurotsoonist pole maha võetud, ei too hoiustajad oma deposiite Kreeka pankadesse tagasi, pangad ei hakka ettevõtetele laenama ning investorid lükkavad investeerimisotsused edasi, kirjutab Reuters.

Tsakalos hoiatas ka võlausaldajatest riike taas «jalaga õllepurgi löömise» eest öeldes, et Kreekale selge tee pakkumisest keeldumine jätab ebakindluse tervele eurotsoonile.

Ta ütles, et Kreeka teeb esimese kokkuvõtte detsembris ning alustab seejärel läbirääkimisi võlakoormuse leevendamiseks.

Eurotsooni juhid leppisid juulis Kreeka peaminister Alexis Tsiprasega kokku, et võivad hakata võimalikku võlakoormuse vähendamist arutama pärast seda kui on tehtud esimene ülevaade kolmanda abipaketi kohta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles