Kohtutäituritel on tööd kõvasti vähemaks jäänud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtutäiturite töö järjest väheneb.
Kohtutäiturite töö järjest väheneb. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kohtutäiturite kätte jõudvate menetluste arv on viimase kolmeteist aastaga mitmekordselt vähenenud – kui veel 2002. aastal avasid kohtutäiturid pea 276 000 eraõiguslikku toimikut, siis 2014. aastal oli see arv 40 000 ligi ehk pea seitse korda vähem.

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja juhatuse liige ja ka ise kohtutäituri ametit pidav Mati Kadak kinnitas, et kohtutäituriteni jõudvate menetluste arv on pidevas languses, aastaga langeb menetluste arv kuni 20 protsenti, vahendab ERR uudisteportaal ERRi raadiouudiseid.

«Mida paremini me oma tööd teema, seda vähemaks seda jääb,» lausus Kadak, lisades, et tema sõnul on just õiguskuulekus paranenud ning lisatasude vältimiseks osatakse ka asju korraldada nii, et need kohtutäituriteni ei jõuaks, näiteks makstakse trahvid õigeaegselt.

Teisalt on inimesed ka muutunud teadlikumaks ja kindlasti on menetluste arvu vähendanud ka politsei tööstiili muutus. «Narkomaanidele pole ju mõtet trahvi teha, sealt niikuinii raha kätte ei saa, ilmselt on neile kõige parem koht oma karistuse kandmiseks arestimaja,» arvas Kadak, kes siingi tõi välja tõiga, et üldiselt on ka seadusrikkujate arv vähenenud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles