Ministeerium: Muuga elektrijaama arendajatel pole endal huvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja taristuministeerium (MKM) lükkab ümber Muuga pumpelektrijaama arendajate väited nagu oleks ministeerium venitanud elektrijaama hoonestusloa menetlemisega, öeldes, et arendajad pole ise uut hoonestusluba taotlenud.

«Menetluse viibimine ei ole kindlasti MKMi taga,» ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda BNSile.

Ruuda sõnul esitas AS Tallinna Sadam koostöös Energiasalv OÜga ametlikult 2013. aastal taotluse pump-hüdroakumulatsioonielektrijaama hoonestusloa menetluse peatamiseks.

«MKM kutsus sadama ja Energiasalve kokkusaamisele, osalesid vaid sadama esindajad. Kuivõrd ka Jõelähtme vald saatis MKMile kirja, paludes hoonestusloa menetlus peatada, vormistas MKM protokolli ning peatas menetluse. Uusi taotlusi menetlusega jätkamiseks esitatud ei ole,» rääkis Ruuda.

Ruuda lisas, et hoonestusloa taotluse kohaselt soovisid arendajad elektrijaama tehissaarele või Muuga sadama tööstusparki. «Maismaal planeeringumenetluse eest vastutab ikka kohalik omavalitsus. Seega MKM sisuliselt või muul viisil takistusi menetluse edenemisele ei ole teinud,» ütles Ruuda.

Muuga pumpelektrijaama projekti arendaja Energiasalv OÜ juhatuse liige Andre Lindvest ütles eile BNSile, et projekt seisab eelkõige Jõelähtme vallavalitsuse ning MKMi taga, kel puudub huvi detailplaneeringut ja keskkonnamõjude hindamist kiirkorras menetleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles