Tallinna Sadama juhtkond avaldas Poola laevatehasele toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali puhkedes nimetati ettevõtte ajutisteks juhtideks senine finantsjuht Marko Raid (vasakul) ja vandeadvokaat Carri Ginter (paremal.
Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali puhkedes nimetati ettevõtte ajutisteks juhtideks senine finantsjuht Marko Raid (vasakul) ja vandeadvokaat Carri Ginter (paremal. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Sadama juhatuse liikmed Carri Ginter ja Marko Raid saatsid Remontowa Shipbuilding S.A-le kirja, milles avaldavad ettevõtte juhtkonnale toetust seoses sadama endise juhtkonna korruptsiooniskandaaliga.

Sadama juhid peavad Remotowat usaldusväärseks partneriks. «Me kinnitame, et oleme teinud ettevõttega igakülgset koostööd ja töötame selle nimel, et jõuda praamide õigeaegse üleandmiseni,» seisab kirjas, vahendab BNS. 

Lisaks kinnitavd Raid ja Ginter, et laevaehitusega seotud lepingud on endiselt kehtivad ja töö jätkub vastavalt varasemale plaanile.

Riigiprokuratuur esitas Tallinna Sadama korruptsioonikaasuses kahtlustuse altkäemaksu andmises ka kahele Poola laevaehitusfirma juhile, ütles riigiprokurör Laura Feldmanis teisipäeval BNSile.

Esitatud kahtlustuse järgi lubasid mehed Tallinna Sadama juhatuse liikmele Allan Kiilile altkäemaksu üle miljoni euro, millest osa oli avalike menetlustoimingute alguse ajaks edasi antud. Ühte meest kahtlustatakse lisaks altkäemaksu andmisele ka rahapesus. Kahtlustuse järgi anti altkäemaksu praamide ehitamise lepingu sõlmimise eest osaühinguga TS Laevad,» lisas ta.

«Remontowa Shipbuilding Eesti võimude süüdistustega ei nõustu. Remontowa Shipbuilding võitis 2014. aastal hanke kahe praami ehitamiseks Tallinna Sadamale. Ettevõte võitis hanke võistluses teiste Euroopa tuntud laevaehitajatega. Remontowa Shipbuildingu võit on ära teenitud,» ütles sellepeale laevaehitaja pressiesindaja Maria Bnińska BNS-ile ja kinnitas, et laevade valmimine on graafikus.

Kaitsepolitsei pidas 26. augustil kinni Tallinna Sadama juhatuse endised liikmed Allan Kiili ja Ain Kaljuranna, 28. augusti hommikul võttis Harju maakohus nad eeluurimise ajaks vahi alla. 26. augustil peeti kinni ka kolm altkäemaksu andmises ja kolm selle vahendamises kahtlustatavat. Nemad pääsesid 28. augustiks kõik vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles