Saksa prokuratuur uurib VW personali maksupettust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen kulutas uuringusummasid ka pettusele. Greenpece'i aktivistid paigutavad Volkswageni logole süsinikdioksiidi valemit, mille eraldumise näitusid võidi petta,
Volkswagen kulutas uuringusummasid ka pettusele. Greenpece'i aktivistid paigutavad Volkswageni logole süsinikdioksiidi valemit, mille eraldumise näitusid võidi petta, Foto: SCANPIX

Saksa prokuratuur on algatanud uurimise Saksa autokontserni Volkswagen (VW) viie töötaja suhtes, keda kahtlustatakse maksudest kõrvalehoidmises seoses firma suure heitmenäiduskandaaliga.

Prokurör Birgit Seel ütles AFP-le, et VW peakorteris Wolfsburgis on algatatud uurimine viie töötaja suhtes. Ta ei avaldanud, kes konkreetselt on uurimise all, kuid kinnitas, et see on seotud heitmetestidega, vahendab BNS.

Sama prokuratuur oli kuu algupoole hakanud uurima ka vihjeid, et VW on valetanud umbes 800 000 auto heitmeemissiooni kohta.

Salajane lisaseade lülitus sisse, kui VW autod läbisid heitmetesti, ning siis jälle välja, kui auto jätkas tavasõitu ja eritas tunduvalt rohkem heitmeid kui testimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles