/nginx/o/2015/11/22/4725865t1h7079.jpg)
Kuigi kartulikasvatajad näevad vaeva taimehaiguste hävitamisega, ei ole põhjust peljata kodumaist ega importkartulit – taimekaitsevahendite jääkidest on puhtad mõlemad.
Kuigi kartulikasvatajad näevad vaeva taimehaiguste hävitamisega, ei ole põhjust peljata kodumaist ega importkartulit – taimekaitsevahendite jääkidest on puhtad mõlemad.
«Tundub natuke müstiline, et meil oli kunagi üle 100 000 hektari kartuli all, aga sellel ajal kasvatati kartulit põhiliselt kolhoosides, ja kolhoosil pidi kartul olema – kas see muld sinna sobis või ei sobinud,» rääkis Viljandimaal Võrtsjärve ääres viimased kümme aastat koos Märt Laansaluga kartulikasvatusega tegelenud ettevõtja Janek Lass.