Raasiku õnnetuses viga saanud diiselrong on taas rööbastel

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong Krull on tänasest taas liinil.
Elroni diiselrong Krull on tänasest taas liinil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elroni diiselrong Krull, mis sai 2014. aasta aprillis Raasikul toimunud raskes õnnetuses kannatada, läbis kapitaalremondi ning teeb täna esimese reisi Viljandisse.

«Raasiku õnnetuses kannatada saanud nelja vaguniga diiselrong oli pärast õnnetust kapitaalremondis Stadleri tehases ning jõudis pühapäeval taas Eestisse,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Rongil asendati tehases kaks vagunikeret, õnnetuses viga saanud pöördvankrid ning kõik osad, mis avariis kahjustada said.

Kongo rääkis, et rong läbis Pääsküla depoos tehnilise ülevaatuse ja staatilised katsed. «Seejärel tehti rongisüsteemide toimimise ja sõidusujuvuse testimiseks kaks katsesõitu novembri keskpaigas Pääsküla-Paldiski liinil,» sõnas ta.

«Ülevaatus ja katsesõidud sujusid hästi ning rong 2428 Krull on liinitööks valmis. Oleme rõõmsad, sest see annab meile võimaluse pakkuda suurema täituvusega reisidele suuremaid koosseise,» selgitas Ronnie Kongo.

Rong Krull teeb esimese reisi täna pealelõunal marsruudil Tallinn-Viljandi (reis nr 043), väljumisega Balti Jaamast kell 17:20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles