Väiksed kohad saavad uued sularahaautomaadid

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank paigaldas uued sularahaautomaadid Võsule ja Tõstamaale.
Swedbank paigaldas uued sularahaautomaadid Võsule ja Tõstamaale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Swedbank paigaldas sularaha väljamakse automaadid kahte uude kohta – Võsule ja Tõstamaale. Lisaks alustas oktoobri lõpus tööd ka Paldiski sularaha sisse- ja väljamakse automaat ning lähiajal paigaldab pank üle Eesti veel neli uut mõlema funktsiooniga masinat.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul on sularaha kättesaadavuse tõstmine hajaasustusega piirkondades paljude inimeste jaoks väga vajalik. «Kui hakkasime otsima erinevate maapiirkondade jaoks sobivaid sularahalahendusi, leidsime, et mitmesse kohta oleks mõistlik paigaldada sularahaautomaat,» märkis Ilisson.

«Oleme tänulikud ja tervitame igati Swedbanki sularahaautomaadi paigaldamist Võsule. Pärast vahepeal tekkinud teadmatust olemasoleva SEB sularahaautomaadi saatuse osas on Võsu piirkonna inimestel nüüd võimalus valida kahe sularahaautomaadi vahel,» sõnas Vihula vallavanem Annes Naan.

Tõstamaa vallavanema Toomas Rõhu sõnul on sularahaautomaadi vajadusest Tõstamaal räägitud aastaid, aga pangad ei tahtnud selles osas kuidagi vedu võtta. «Kuigi täna tehakse palju ära internetipangas, pole sularahavajadus siiski kadunud ja seda nii kohalike kui ka külaliste jaoks,» sõnas Rõhu. Ta lisas, et kui kohalikud oskasid arvestada, et lähim sularahaautomaat 50 kilomeetri kaugusel Pärnus või kaks korda kuus pangabussis, siis külalised ja turistid olid siin mõnikord päris hädas. 

Mitu uut sularaha sisse- ja väljamakse automaati on paigaldamise ootel ning plaani järgi saavad need tööd tehtud veel selle aasta jooksu. «Paigaldame need veel Kundasse, Otepääle, Kilingi-Nõmmele ning Vändrasse,» lubas Ulla Ilisson.

Võsu sularahaautomaat asub kauplus «Meie» pinnal ning on klientidele kättesaadav ööpäevaringselt. Tõstamaa sularahaautomaadi leiab Tõstamaa päästekomando hoone juurest ing ka sellele automaadile on klientidel ööpäevaringselt ligipääs. Paldiski sularahaautomaat töötab alates 29.oktoobrist ning asub Paldiski Konsumis.

Võsul hakkab Swedbank pakkuma pangabussi asemel ka nõustajateenust. Kliendinõustaja võtab kliente vastu korra kuus Vihula vallamajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles