Estonian Airi pardapersonal tahab riigilt maksimaalset hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö lõpetanud lennukimeeskonna kapten ja stjuardess lahkuvad Estonian Airi lennuki juurest.
Töö lõpetanud lennukimeeskonna kapten ja stjuardess lahkuvad Estonian Airi lennuki juurest. Foto: Erik Prozes

Estonian Airi pardapersonal soovib, et lennufirma pankroti korral maksaks riik neile reservidest täies ulatuses kollektiivlepingust tulenevaid sotsiaalseid garantiisid, mida oleks märgatavalt rohkem kui töötukassa kaudu hüvitiste maksmisel.

«Me oleme riigiga sellest rääkinud ja meie selge soov on, et meile makstaks kollektiivlepingu alusel hüvitis välja. Kuna riik näitas toetust reisijatele, kelle piletid kompenseeriti, ootame me ka, et töötajate vastu käitutakse samamoodi,» ütles Eesti stjuuardite- ja stjuardesside ametiühingu juht Veiko Saga BNSile.

Ta lisas, et kollektiivlepingu ja sellest tulenevate sotsiaalsete garantiide säilitamiseks on firma töötajad aastate jooksul leppinud palgakärbetega ning tulnud vastu töö- ja puhkeaja normides. «Staažikate ja oma firmale ustavate töötajate ning riigile väärtuslike maksumaksjatena ootame ausat lahendust ja kokkulepete täitmist riigi kui omaniku poolt.»

Töötukassa kaudu ei saaks Estonian Airi töötajad hüvitist kollektiivlepingus sätestatud määras, kuna töötukassa hüvitistel on seadusest tulenevad ülempiirid.

Estonian Airi töötajatel on praegu koos töötajapoolsete tööjõumaksudega saada kokku 3,9 miljonit eurot, ütles lennufirma pressiesindaja Ilona Eskelinen BNSile. Tema sõnul selgub lähipäevil, millal Estonian Air töötajatele ametlikult koondamisteated kätte annab. Samuti peaks lennufirma juhtkond lähipäevil andma sisse enda pankrotiavalduse.

Neljapäeva hommikul toimus Estonian Airi aktsionäride üldkoosolek, kus otsustati, et Estonian Airi osas alustatakse pankrotimenetlust, kuna paljud võlausaldajad polnud nõus sellega, et maksta esmajärjekorras välja töötajate saamata jäänud tasud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles