Teder jäi Ukrainas laimulaviini alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale.
Suurärimees Hillar Tederi Arricano Real Estate pole siiani saanud kontrolli Kiievis asuva kaubanduskeskuse üle, kuigi Londoni arbitraažikohus andis äritülis õiguse tema firmale. Foto: Liis Treimann

Ärimees Hillar Teder on jälle kistud korruptsiooniskandaali, mille keskmes on tema Ukraina ehitusfirma Riverside OÜ.

Teder ütleb, et tegemist on vana laimujutu uue levitamiskatsega, ja seda hoolimata tõigast, et kõiki varasemaid kahtlustusi on kontrollinud ja ümber lükanud nii riigiprokuratuur kui ka KredEx, vahendab Äripäev

Ajalehe Komsomolskaja Pravda Ukraina väljaanne avaldas nädalapäevad tagasi artikli sellest, et Riverside OÜ on saanud Eesti valitsuselt ebaseaduslikult laenu. Leht kinnitab, et nende käsutuses on dokumendid ja e-kirjavahetus, millest ilmneb, et 2012. aastal sai Tederi ettevõte, Ukrainas kaubanduskeskusi ehitav Riverside OÜ, Eesti valitsuse garantiiga kaheksa miljonit dollarit laenu, mida poleks tohtinud saada.

Lisaks valesüüdistustele KredExi laenu kohta esitas Ukrainas registreeritud ettevõtte Dniprovska Prystan esindaja 13. oktoobril Eestiriigiprokuratuurile avalduse, et Riverside OÜ suhtes algatataks kriminaalmenetlus.

Tederi hinnangul võisid temavastased materjalid just nüüd meediasse ilmuda seepärast, et Eesti prokuratuur ei võtnud seda avaldust menetlusse.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles