Uued tuuled tõid Vene turule ja rublale tõusu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva börs.
Moskva börs. Foto: Sergey Kuznecov / RIA Novosti

Vene aktsiad ja rubla on tõusuteel juba kolmandat päeva järjest – soojenenud suhted USA ja Euroopaga annavad alust eeldada, et sanktsioone tõmmatakse tagasi.

Sel nädalal on rubla tugevnenud juba 2,9 protsenti, kirjutab Bloomberg Business. Eile kerkis Moskva börsiindeks Micex 1,6 protsenti ning ülesmäge ronisid ka võlakirjad, surudes viieaastaste tootlused üheksa baaspunkti jagu alla 9,97 protsendi tasemele.

Eilsel oksjonil müüs rahandusministeerium kümne miljardi rubla (154 miljoni dollari) eest 2027. aasta veebruari tähtajaga riigivõlakirju.

Nagu näib, on investorite jaoks omandanud keskse tähtsuse geopoliitilised muutused – olukorras, kus Venemaa ja selle endised külma sõja aegsed vaenlased ühinevad võitluseks islamiterroriga.

«Venemaale seatud erinevate piirangute eemaldamine kergendaks kindlasti nende majanduslikku koormat ning võimaldaks majanduskasvu varem käima tõmmata,» ütles Rabobanki analüütik Londonis Piotr Matys. «Kõik ei keerle ainult nafta ümber.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles