Michal otsustab, mis saab lennujaama nõudest Estonian Airi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kristen Michal.
Majandusminister Kristen Michal. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Lennujaam AS-i nõukogu otsustas kolmapäeval 600 000 euro suuruse võlanõude Estonian Airi vastu anda üle aktsionäride üldkoosolekule ehk majandus- ja taristuministeer Kristen Michalile, kes teeb otsuse lennufirma töötajatele hüvitise maksmise osas tõenäoliselt neljapäeval.

«Tallinna Lennujaama nõukogu arutas Estonian Airi juhatuse esimehe pöördumist võlanõude asjus. Kuna tegemist on igapäevasest majandustegevusest väljuva tehinguga, siis äriseadusest lähtudes otsustas nõukogu pöörduda aktsionäride üldkoosoleku poole,» ütles Tallinna Lennujaama nõukogu esimees Margus Puust BNSile.

Estonian Air saatis eelmise nädala reedel võlausaldajatele kirja, milles küsib nõusolekut töötajatele maksta välja saamata jäänud palga, puhkusekompensatsiooni ja koondamishüvitised, mille arvelt vähenes võlausaldajatel võimalus Estonian Airist raha kätte saada.

Neljapäeval koguneb Estonian Airi nõukogu, kes analüüsib kreeditoride vastuseid juhatuse esimehe kirjale ja teeb otsuse, kas ja kuidas töötajatele hüvitist makstakse, ütles Estonian Airi kommunikatsioonijuht Ilona Eskelinen BNS-ile.

Estonian Airil on praeguse seisuga üle 200 võlausaldaja. Selleks, et töötajatele kollektiivlepingu alusel väljamakse teha, peavad kõik võlausaldajad sellega nõustuma. Kuivõrd praeguse seisuga on võimalik võlausaldajatel saada ettevõtte likvideerimisel umbes kuni kümnendik võlast, siis esmajärjekorras töötajatele koondamishüvitise väljamaksmine kahandaks selle summa ligi olematuks. Selles valguses on tõenäosus, et kõik võlausaldajad selle pakkumise vastu võtavad, olematu.

Ametiühingute keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul maksaks kõikidele töötajatele koondamishüvitise välja maksmine koos maksudega 3,9 miljonit eurot ja maksusid arvestamata 2,25 miljonit. Palmér on varasemalt öelnud, et Estonian Airis on varasid 5-10 miljonit eurot.

Estonian Airi kollektiivne koondamine puudutab kõiki töötajaid, kellest 28 jäävad esialgu tööle ettevõtte likvideerimismenetluse läbiviimise ajaks. Estonian Airis töötab 182 inimest, neist 55 pilooti, 64 salongi- ja 63 administratiivtöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles