Kreeka jõudis kreeditoridega kokkuleppele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Euclid Tsakalotos.
Kreeka rahandusminister Euclid Tsakalotos. Foto: ERIC VIDAL / REUTERS

Kreeka jõudis täna hommikul rahvusvaheliste kreeditoridega kokkuleppele reformide osas, eemaldades sellega suurima tõkke uue laenupaketi teelt, vahendas Reuters.

«Saavutasime kokkuleppe kõigi tähtaegade osas, mida nõuti,» ütles Kreeka rahandusminister Euclid Tsakalotos pressikonverentsil täna hommikul pärast Euroopa Liidu ja IMFi esindajatega kohtumise lõppu.

Tsakalotose sõnul tähendab kokkulepe, et Kreeka parlament saab nüüd reformide paketi seadustena vastu võtta. Euroala rahandusministrite asetäitjate nõupidamine, nn euro töögrupp kavatseb reedel kokkuleppe heaks kiita, lisas minister.

86 miljardi euro suurune laenupaketi saamises leppis Kreeka kreeditoridega kokku suve alguses. Raha saamise eeltingimus olid aga reformid, mille täpse ulatuse ja tingimuste üle räägiti läbi kuid. Viimati takerdusid läbirääkimised erimeelsuste taha eluasemelaene võtnud koduomanike kaitse osas, samuti maksude ja pensionifondide maksete võlgade tasumise ning käibemaksutulu kasutamise osas.

Tsakalotose sõnul lukustub nüüd lahti esimene osa abipaketist, mis sisaldab kahe miljardi euro suurust väljamakset riigile ning kümne miljoni euroga riigi suurimate pankade rekapitaliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles