Eestlased ostsid sulgemisohus tehase ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanso kauplus Helsingis.
Nanso kauplus Helsingis. Foto: MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Bohaco spordisokke tootva ettevõtte juhtkond otsustas ära osta soomlaste Nanso OY tehase, mis pidi sügisest kinni minema. Uue ettevõtte nimi on Reval Sock Company. 

Nanso Eesti sokivabrik on tegutsenud Tallinnas Kopli tänaval üle 16 aasta. Siiani soomlastele kuulunud tehas tootis suurema osa toodangust emaettevõttele, ent arendas ka ise tooteid – Bohaco spordisokid ning meditsiinilised põlvikud.

Kevadel aga andis odavama tootmise otsinguil Nanso Soome ettevõte teada, et sulgeb Tallinna tehase, koondades 66 inimest. Soome tegevjuht Leena Syrjälä sõnas kevadel, et põhjuseks on tõsiasi, et inimesed tahavad võimalikult odavaid sokke. Toona hindas ta ka, et eestlaste Bohaco kaubamärk läheb suure tõenäosusega hingusele.

Nii Nanso Eesti kui Reval Socki tegevjuht sõnas, et ostu pikalt ei kaalutud – leping ostmiseks kirjutati alla 2. oktoobril. Oma osa selles oli soomlaste mõistmisel, et töökohti on vaja säilitada. Tehingu hinda ta ei avalikustanud.

Teine põhjus, miks soomlased tehinguga nõustusid, oli Ergma sõnul tehas ise. «Põhjus on selles, et lähiregioonis, ehk Baltikumis olevatel suka-sokitootjtel ei ole nii moodsaid seadmeid, mis võimaldaksid Soome mudeleid toota,» ütles Ergma. Sellele toetub ka firma arengustrateegia tegutsemisel nii Skandinaavias kui Baltikumis.

Firma toodang jääb suuresti samaks. Jagati ka brändide kasutamise õigused. Erinevate spordialade jaoks loodud Bohaco spordisokid- ja põlvikud jäid edasi tootmisesse. Sama kaubamärgi alt toodetakse ka mitmesuguseid meditsiinilisi survepõlvikuid.

Samuti jääb esialgu suureks endisele emafirmale müüdavate toodete osakaal – järgmisel aastal on see 70 protsenti. «2017. aastal on see 30 protsenti,» prognoosis tegevjuht, lisades, et sel aastal avaneb neile ka Soome turg. See, et endine omanik neilt palju tellib, annab uutele omanikele aega enda müügitegevust arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles