Viljandi küsib basseiniomanikult kopsakat trahvi

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avanes Uueveskil nukker pilt: mitu varjualust ja istumiskohta on lõhutud ning kõikjal vedeleb suvistest pidutsejatest jäänud prügi.
Eile avanes Uueveskil nukker pilt: mitu varjualust ja istumiskohta on lõhutud ning kõikjal vedeleb suvistest pidutsejatest jäänud prügi. Foto: Rannar Raba / Sakala

Viljandis asuvad Uueveski basseinid ja nende ümbruse laokile jätnud ettevõte peab hoonestusõiguse lepingu rikkumise eest saadud trahvi liiga suureks ega nõustu seda tasuma.


Ehkki Viljandi linnaga sõlmitud leping seda nõuab, ei avanud osaühing Timpson Trading tänavuseks suveks Uueveskil toitlustusasutust ning lasi ujumiskoha heakorra käest, kirjutab Sakala.

Seepeale läkitas linnavalitsus suve hakul ettevõttele kaks märgukirja ning olukorra paranemist nägemata väljastas juulis 100 000 krooni suuruse trahvinõude.

Advokaat vaidlustab

Firma omaniku Margus Timpsoni sõnul on nii karm karistus rikkumisega võrreldes selgelt ebaproportsionaalne ja ta on palunud oma advokaadil selle vaidlustada.

«Koha aastakäive on olnud umbes 300 000 krooni ja küsida nüüd sellest kolmandikku on minu meelest lausa pahatahtlik. Pealegi teavad linnajuhid väga hästi, et ma olen pidevalt otsinud nii rentnikke kui ostjaid.»

Varem peo- ja kalapüügikohana tegutsenud puhkekeskuse allakäigul on Timpsoni sõnul kaks põhjust. Esiteks peab ta muu äri tõttu suurema osa ajast Eestist ära olema ega saa ise asjaga tõsiselt tegelda. Kellelegi teisele pole kohta õnnestunud üle anda jahedaks muutunud majanduskliima tõttu.

On käinud koristamas

«Kas te arvate, et ma olen juhtunu üle õnnelik? Paraku on neid, kes julgevad praegu sellist äri alustada, väga vähe. Inimestel pole varsti enam töödki, mis siis lõbustustest rääkida,» arutles ta.

Omanik ütles, et muretseb Uueveskil toimuva pärast endiselt ning on seal käinud jõudumööda niitmas ja koristamas. Samas tunnistas ta, et sellest pole suurt kasu olnud, sest lagastajad on varsti alale oma jälje jätnud.

Huligaanid on jõudu kasutanud varjualuste ja istepinkide kallal ning püüdnud hoonetesse sisse murda. Omaniku väitel on see andnud tööd tema palgatud turvafirmale ning toonud kaasa muid kulusid.

Olukorda kokku võttes lubas Margus Timpson, et otsib kinnisvarafirma kaudu rentnikke või ostjaid edasi, kuid ühtki konkreetset vekslit välja anda ei saa.

«Võib-olla tulebki tõele otsa vaadata ja tunnistada, et paratamatult jääb praegustes majandusoludes mõni koht mingiks ajaks tühjana seisma ja paremaid aegu ootama.»

Linn palus kohtutäituri abi

Linnapea Kalle Jents seevastu avaldas lootust, et järgmisel kevadel avaneb Uueveskil tänavusest rõõmsam vaatepilt. Selle nimel on linn pöördunud kohtutäituri poole, kelle ülesanne on leppetrahv kätte saada ning hoonestusõiguse lepingu rikkumine lõpetada. Kas see võib tähendada ka sundvõõrandamist, ta esialgu öelda ei osanud.

KUUS AASTAT

Uueveski basseinide juures algasid muudatused kuue aasta eest.

• Esmalt pidas Timpson Trading puhkekeskust rentnikuna.

• 2005. aastast on ta linnavolikogu otsusega tegutsenud seal hoonestusõiguse lepinguga.

Allikas: «Sakala»

ARVAMUSED

Margus Timpson,

osaühingu Timpson Trading omanik

Kevadel majade kasutuslubade vormistamise ajal hoonestusõiguse lepingut uuendades kirjutas linn sinna sisse mitu uut räiget punkti, millega ma tegelikult nõus polnud. Üks neist oli 100 000 krooni suurune leppetrahv. Kuna olin kindel, et koha ostab üks usaldusväärne Tallinna firma, ei hakanud ma pikalt protestima. Nüüd sain vastu näppe.

Kalle Jents,

Viljandi linnapea

Leppetrahvi nõude on ettevõtja meile tagasi saatnud, mis eesti keeles öelduna tähendab, et ta mängib meiega lihtsalt lolli.

Samas tahan korrata, et linnavalitsusele pole tähtis iga hinna eest Timpson Tradingult 100 000 krooni kätte saada, vaid jõuda lahenduseni, mis aitaks basseinide ümbruse taas korda teha ja elama panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles